Rólam

Sziasztok, Szandra vagyok, esküvőfüggő esküvői fotós.
És kávéfüggő. A macaronba meg egyenesen bele tudnék fulladni.
És még valami 🙂 bolondulok a kutyákért.

A kezdetek

Tánctanárként végeztem a Magyar Táncművészeti Főiskolán. Anyukám, aki tanár, egy feltétellel engedett arra a pályára: Legyen mellette egy rendes szakmám, mert ezt egy bizonyos kor felett már nem lehet csinálni. Igaza volt. Színházi táncosként előfordult, hogy magamat kellett kisminkelnem, és persze sokszor ültem profik keze alatt. Smink és maszkmesternek készültem a táncművészeti után. Arra gondoltam, hogy mielőtt elmegyek sminksuliba, veszek egy profi digitális fényképezőgépet, mert akkor már a saját munkáimból tudok egy portfóliót készíteni. Egyre többet és többet tanultam a fotózásról, ami végül egy életre szóló szerelem lett.

A fotózás talált meg engem, és én a fotózásban újra önmagamat.

Ennek lassan már több, mint 10 éve.

Az elmúlt években lelkes résztvevője vagyok híres hazai és külföldi fotósok workshopjainak, elvégeztem egy fényképész képzést is, hogy a lehető legjobb legyek.

Esküvői fotós lettem…

Hogyan kerültem az esküvőfotózás bűvkörébe?

A válasz egyszerű: a férjem ceremóniamester. Az Ő javaslatára kezdtem el esküvőket fotózni, hiszen látta, hogy egyre jobb és jobb leszek és a színházi előadások fotózása mellett ez abszolút az én műfajom lehetne. Az elején még tiltakoztam, mert szerintem az egyik legnehezebb ága a fotózásnak, de persze bogarat ültetett a fülembe. Egyre többet és többet tanultam. És ahogy mondani szokás, a többi már történelem. Beleszerettem. És amit szeret az ember, abban a legjobb.

Jó pár esküvőt fotóztam már, de a mai napig mindegyik előtt van egy kis lámpalázam, amíg az első fotót el nem kattintom. Az a fajta kellemes bizsergés, amikor az adrenalin kicsit megemelkedik, amikor táncosként kint álltam a színpad szélén a takarásban, a nyitány már megy és fél percen belül a színpadra lépek. Majd az első lépés után már megy minden a forgatókönyv szerint. Ahogy nincs két egyforma előadás, úgy nincs két egyforma esküvő sem. És ez benne a szép.  Amikor a vőlegény először pillantja meg a menyasszonyát a nagy napon, vagy amikor a barátok önfeledten együtt örülnek az ifjú párral este a buliban. Ezek azok a pillanatok, amiért beleszerettem az esküvőkbe. Ezek azok a pillanatok, amiket szeretek, és szeretnék megörökíteni.
Szandra